tisdag 12 oktober 2010

Jag mår oförskämt bra nu!

Jo, så är det! 95 % av all den "gamla" värken är helt borta!!!

Jag har fått tillbaka känseln i händer och armar, jag kan vrida huvudet åt alla möjliga håll som jag inte kunnat göra på 15 år. Jag kan t.o.m titta uppåt.
När journalen från sjukhuset i Omaha kommer ska jag lägga ut mitt rörelseschema före och efter operationen.. Den är häpnadsväckande!
Den ständiga huvudvärken är borta, och krampen i vaderna är också puts väck samt nästan all värk i fötterna.

I helgen när vi hade besök sa personen att jag hade fått färg igen, och gick inte omkring med ansiktet vitt av all värk, det är ROOLIGT!

Tyvärr är det fortfarande kvar värk i min vänstra häl. Varje gång jag tar ett steg känns det som jag får en stöt, fast det kan jag mildra med olika skor. Men någon maratonlöpare lär jag aldrig bli.

Av förståliga skäl har jag ont i såren som fortfarande håller på att läka.
Totalt är jag uppskuren ca 45 cm, och de djupaste såren tar ca 10v. att läka från operationsdagen räknat.

Jag börajde jobba mån den 4 okt, men det går långsamt och ganska trögt.
Måste göra många pauser och mjuka upp muskleran i axlarna som annars stelnar och gör ont. Fast det går bättre och bättre för varje dag.
Personligen tror jag att det bästa är att komma igång så fort som möjligt, och inte gå hemma och göra typ ingenting.

Ett orosmoment är det läkaren sa:
När de som gått så många år med så mycket värk som du har gjort drabbas alla av en depression efter en sån här operation. En del märker inte av det, medans andra fullständigt brakar i väggen. Och det är omöjligt att säga vem som gör vad.
Han sa också att jag omgående skulle ta kontant med en psykolog när jag kom hem, för att "förebygga" en ev. djup depression. En mycket klok man min hjälte      Dr. Åke Nyström